Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofsalade met rozijnen, walnoten en appel

Witlofsalade met rozijnen, walnoten en appel

Ingrediënten

  • 4 biologische eieren
  • 100 g rozijnen
  • 6 sneetjes bruin brood
  • olijfolie
  • 65 g walnoten
  • 2 sinaasappels
  • 100 g jong-belegen kaas
  • 1 bosje peterselie
  • 700 g Biologisch PLUS witlof
  • 1 zure appel
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
Witlofsalade met rozijnen, walnoten en appel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water en de eieren aan de kook.
  2. Kook de eieren in circa 8 minuten hard.
  3. Giet de eieren af, laat ze schrikken in koud water en pel ze.
  4. Wel de rozijnen circa 5 minuten in kokend water.
  5. Giet af en laat goed uitlekken.
  6. Snijd het brood in blokjes.
  7. Verhit een scheutje olie in een pan en bak het brood circa 5 minuten.
  8. Voeg de walnoten toe en bak circa 3 minuten mee.
  9. Laat de croutons en walnoten afkoelen op keukenpapier.
  10. Schil de sinaasappels en haal de partjes los.
  11. Snijd de kaas in kleine blokjes.
  12. Pluk en hak de peterselie fijn. Halveer de witlof in de lengte, verwijder de kern en snijd de witlof in stukjes.
  13. Snijd de appel in dunne reepjes.
  14. Meng de eieren, rozijnen, sinaasappelpartjes, kaas, peterselie, witlof en de appel in een grote kom en breng de salade op smaak met de mayonaise, mosterd, een beetje zout en versgemalen peper.
  15. Verdeel de salade over borden en verdeel de croutons met walnoten erover.