
Witlofschotel met geitenkaas en appel
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 kg witlof
125 gram geitenkaas
2 stuks appels
2 theelepels salieblad
50 gram bloem
500 ml melk
1 eetlepel honing
1 theelepel grove mosterd
1 stuk ui
75 gram rucola
75 gram roomboter
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Snijd de harde onderkant van de witlofstronken en snijd de stronken vervolgens over de lengte doormidden.
3. Smelt 25 gram boter in een koekenpan en voeg de witlof toe. Bak de witlof in 10 minuten rondom bruin. Voeg na 5 minuten de salie toe.
4. Smelt ondertussen 50 gram boter in een steelpan. Voeg de bloem erbij en bak het mengsel al roerende 3 minuten. Schenk langzaam de melk erbij en blijf goed doorroeren. Verwarm de saus nog 2 minuten, voeg de geitenkaas toe en laat smelten.
5. Verdeel de witlof over een ovenschaal en schenk de bechamelsaus erover. Plaats de ovenschaal 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
6. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en de appels in blokjes. Meng de honing met de mosterd en 3 eetlepels olijfolie tot een dressing.
7. Meng de sla met de ui, de appel en de dressing. Verdeel de witlofschotel over de borden en serveer met de salade.
Tip: lekker met walnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1704 Kj
Calorieën
403 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
31 gram
Waarvan suikers
19 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie