Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofschotel met ham en ei

Witlofschotel met ham en ei

Ingrediënten

  • 1 kilogram vastkokende aardappels, schoongeboend
  • 4 stronkjes witlof
  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 75 gram geraspte oude of belegen kaas
  • 200 milliliter kookroom
  • paneermeel
  • 1 klein bosje bladselderij, grof gehakt
  • 200 gram ham, in reepjes
  • 4 hardgekookte eieren, grof gehakt
  • ovenschaal, ingevet
Witlofschotel met ham en ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels circa 15 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over, pel ze en snijd ze in plakken. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de witlofstronkjes in de lengte in brede repen. Verhit de boter en roerbak hierin de witlof circa 2 minuten. Laat afkoelen. Roer de kerrie en kaas door de kookroom en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de ovenschaal met paneermeel en verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over de bodem. Bestrooi met bladselderij. Verdeel de witlof erover en bestrooi met de ham en het ei. Giet de roomsaus erover en bak de schotel in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.

Variatie

Neem prei in plaats van witlof.

    Voedingswaarde

  • Kcal 670
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 58 g
  • Vet 34 g