
Witlofschotel met ham en ei
4 pers.
ca. 40 min
Ingrediënten
1 kilogram vastkokende aardappels, schoongeboend
4 stronkjes witlof
50 gram boter of vloeibaar bakproduct
1 theelepel kerriepoeder
75 gram geraspte oude of belegen kaas
200 milliliter kookroom
paneermeel
1 klein bosje bladselderij, grof gehakt
200 gram ham, in reepjes
4 hardgekookte eieren, grof gehakt
ovenschaal, ingevet
Bereidingswijze
Kook de aardappels circa 15 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over, pel ze en snijd ze in plakken. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de witlofstronkjes in de lengte in brede repen. Verhit de boter en roerbak hierin de witlof circa 2 minuten. Laat afkoelen. Roer de kerrie en kaas door de kookroom en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de ovenschaal met paneermeel en verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over de bodem. Bestrooi met bladselderij. Verdeel de witlof erover en bestrooi met de ham en het ei. Giet de roomsaus erover en bak de schotel in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.
Variatietip!
Neem prei in plaats van witlof.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
670 kcal
Vetten
34 gram
Koolhydraten
58 gram
Eiwitten
28 gram