
Witlofschotel met ham en ei
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Nederlands
Ingrediënten
1 kilogram vastkokende aardappel (met schil, schoongeboend)
4 stronken witlof
50 gram boter
1 theelepel kerriepoeder
75 gram oude kaas (geraspt)
200 milliliter kookroom
3 eetlepels paneermeel
1 bosje verse bladselderij (grof gehakt)
200 gram hammen (in reepjes)
4 eieren (grof gehakt, hardgekookt)
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels circa 15 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over, pel ze en snijd ze in plakken.
2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de witlofstronkjes in de lengte in brede repen. Verhit de boter en roerbak hierin de witlof circa 2 minuten. Laat afkoelen.
3. Roer de kerrie en kaas door de kookroom en breng op smaak met zout en peper.
4. Bestrooi de ovenschaal met paneermeel en verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over de bodem. Bestrooi met bladselderij. Verdeel de witlof erover en bestrooi met de ham en het ei.
5. Giet de roomsaus erover en bak de schotel in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
670 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
58 gram
Eiwitten
28 gram
Meer recepten in de categorie