Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofschuitjes met gerookte kip, avocado en krokant spek

Witlofschuitjes met gerookte kip, avocado en krokant spek

Ingrediënten

  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 10 sliertjes bieslook
  • 1 avocado
  • 140 g gerookte kipreepjes
  • 2 tl gedroogde dragon
  • 1 el extra vierge olijfolie l 1 citroen l 2 stronken witlof
Witlofschuitjes met gerookte kip, avocado en krokant spek product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm een koekenpan met het ontbijtspek op middelhoog vuur. Bak het spek in zijn eigen vet krokant en goudbruin. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  2. Snijd de bieslook in zo fijn mogelijke ringetjes.
  3. Verwijder de schil en pit van de avocado, en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van 1 x 1 centimeter.
  4. Meng de gerookte kipreepjes met de avocado, bieslook, dragon en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  5. Hak het krokante ontbijtspek fijn.
  6. Verwijder twee centimeter van het uiteinde van de witlof samen met de buitenste bladeren. Haal de grote bladeren los en vul deze met het kip-avocadomengsel.
  7. Serveer op een mooie schaal en garneer met het ontbijtspek.