

Witlofschuitjes met gerookte kip, avocado en krokant spek
Hapje
4 pers.
ca. 20 min
Kerst
8.09 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 Plakjes Ontbijtspek
10 takjes Bieslook
1 stuk Avocado
140 gram Gerookte kipfiletreepjes
2 theelepel Dragon
1 eetlepel Extra vierge olijfolie
1 stuk Citroen
2 stuks Witlof
Bereidingswijze
1. Verwarm een koekenpan met het ontbijtspek op middelhoog vuur. Bak het spek in zijn eigen vet krokant en goudbruin. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
2. Snijd de bieslook in zo fijn mogelijke ringetjes. Verwijder de schil en pit van de avocado, en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van 1 x 1 centimeter.
3. Meng de gerookte kipreepjes met de avocado, bieslook, dragon en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Hak het krokante ontbijtspek fijn.
4. Verwijder twee centimeter van het uiteinde van de witlof samen met de buitenste bladeren. Haal de grote bladeren los en vul deze met het kip-avocadomengsel. Serveer op een mooie schaal en garneer met het ontbijtspek.
Meer recepten in de categorie