1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofstamppot met geitenkaas en spekjes

Witlofstamppot met geitenkaas en spekjes

Witlofstamppot met geitenkaas en spekjes product foto
  • Ingredienten:

  • 750 gram kruimige aardappels geschild
  • 4 stronkjes witlof (ca. 400 g)
  • 100 milliliter melk
  • nootmuskaat
  • 200 gram zachte geitenkaas grof verkruimeld of in blokjes
  • 200 gram magere gerookte spekblokjes
Bereiden
Kook de aardappels in water met zout in 20 minuten gaar. Snijd intussen eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes. Verwarm de melk. Giet de gare aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een luchtige puree van. Schep de geitenkaas en witlofreepjes erdoor en houd even warm. Bak intussen in een droge hete koekenpan de spekblokjes krokant. Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 37 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 410
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie