Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofstamppot met geitenkaas en spekjes

Witlofstamppot met geitenkaas en spekjes

Ingrediënten

  • 750 gram kruimige aardappels geschild
  • 4 stronkjes witlof (ca. 400 g)
  • 100 milliliter melk
  • nootmuskaat
  • 200 gram zachte geitenkaas grof verkruimeld of in blokjes
  • 200 gram magere gerookte spekblokjes
Witlofstamppot met geitenkaas en spekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in water met zout in 20 minuten gaar. Snijd intussen eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes. Verwarm de melk. Giet de gare aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een luchtige puree van. Schep de geitenkaas en witlofreepjes erdoor en houd even warm. Bak intussen in een droge hete koekenpan de spekblokjes krokant. Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot.

    Voedingswaarde

  • Kcal 410
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 37 g
  • Vet 19 g