
Witlofstamppot met geitenkaas en spekjes
4 pers.
ca. 35 min
Overig
Ingrediënten
750 gram kruimige aardappels geschild
4 stronkjes witlof (ca. 400 g)
100 milliliter melk
nootmuskaat
200 gram zachte geitenkaas grof verkruimeld of in blokjes
200 gram magere gerookte spekblokjes
Bereidingswijze
Kook de aardappels in water met zout in 20 minuten gaar. Snijd intussen eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes. Verwarm de melk. Giet de gare aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een luchtige puree van. Schep de geitenkaas en witlofreepjes erdoor en houd even warm. Bak intussen in een droge hete koekenpan de spekblokjes krokant. Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
410 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
37 gram
Eiwitten
20 gram