
Witlofstamppot met geitenkaas en spekjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Nederlands
Ingrediënten
750 gram kruimige aardappels (geschild)
4 stronken witlof (ca. 400 g)
100 milliliter melk
0 nootmuskaat (naar smaak, versgeraspt)
200 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
200 gram mager gerookt spek (in blokjes)
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels in water met zout in 20 minuten gaar.
2. Snijd intussen eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes.
3. Verwarm de melk. Giet de gare aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een luchtige puree van.
4. Schep de geitenkaas en witlofreepjes erdoor en houd even warm.
5. Bak intussen in een droge hete koekenpan de spekblokjes krokant. Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
460 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
33 gram
Eiwitten
22 gram
Meer recepten in de categorie