
Witlofstamppot met zachte geitenkaas en spekjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Nederlands
Ingrediënten
750 gram kruimige aardappels (geschild)
400 gram witlof
100 milliliter melk
0 nootmuskaat
200 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
200 gram magere spekreepjes
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Snijd intussen eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes.
2. Verwarm de melk. Giet de gare aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat naar smaak, zout en peper een luchtige puree van.
3. Schep de geitenkaas en de witlofreepjes erdoor en houd even warm.
4. Bak intussen in een droge, hete koekenpan de spekblokjes krokant.
5. Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
385 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
30 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie