
Witloftaart met rode ui en kruidenkaas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Nederlands
Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
4 eetlepels olijfolie
6 rode uien (in ringen)
1 eetlepel verse tijm
500 gram witlof
200 gram kruidenkaas
1 ei (losgeklopt)
150 gram gemengde bladsla
2 tomaten (in plakjes)
0.5 komkommers (in plakjes)
50 milliliter slasaus
1 eetlepel pesto
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 210°C en vet de taartvorm in.
2. Bekleed de taartvorm met de deegplakjes en druk de deegranden goed tegen elkaar.
3. Prik het deeg in met een vork.
4. Verhit de olie en bak hierin de uienringen 5-7 minuten. Bestrooi ze met tijm, zout en peper.
5. Snijd intussen 1 cm van de onderkant van het witlof, halveer de stronkjes in de lengte en snijd ze in lange repen.
6. Schep de uien uit de pan.
7. Voeg de rest van de olie toe en bak het witlof 2-3 minuten.
8. Verdeel de uienringen en witlofrepen over het deeg.
9. Verdeel de kruidenkaas erover.
10. Bestrijk de deegranden met ei en bak de taart circa 20 minuten in het midden van de oven.
11. Meng intussen de sla met de tomaat, komkommer, slasaus en pesto.
12. Serveer de salade bij de witloftaart.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
805 kcal
Vetten
64 gram
Waarvan verzadigd vet
26 gram
Koolhydraten
36 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie