Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witte asperges met burrata

Witte asperges met burrata

Ingrediënten

  • 4 el bruine amandelen
  • 1 teen knoflook
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 bakjes verse basilicum
  • 1 kg witte asperges
  • 450 g tuinerwten (diepvries)
  • 2 el crème fraîche
  • 2 bollen burrata (à 150 g, Galbani)
  • Benodigdheden: keukenmachine, dun- of aspergeschiller, staafmixer
Witte asperges met burrata product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Maal de helft van de amandelen samen met de knoflook in de keukenmachine grof. Voeg de kaas toe en maal kort mee. Doe de olijfolie en basilicum erbij en maal tot een grove pesto. Voeg wat water toe als het te dik is, het moet vloeibaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  2. 2 Schil de asperges en snijd de stugge onderkanten eraf. Kook de asperges in ca. 10 min. in ruim water beetgaar. Laat uitlekken. Breng een tweede pan met water aan de kook, voeg de bevroren erwten toe en kook ze in 2 min. beetgaar. Giet af en spoel kort onder koud water.
  3. 3 Voeg 2 eetlepels pesto en de crème fraîche toe aan de erwten en pureer met de staafmixer tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Hak de rest van de amandelen fijn.
  4. 4 Verdeel de erwtenpuree over 4 borden of een schaal en leg de asperges erop. Snijd evt. de bollen burrata voorzichtig open en leg ze op de schaal of op elk bord een halve. Drizzle de pesto erover, bestrooi met de amandelen en versgemalen peper. Lekker met tagliatelle.

    Voedingswaarde

  • Kcal 611
  • Eiwit 2 g
  • Koolhydraten 19 g
  • Vet 47 g