1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witte asperges met ei en rucolapesto

Witte asperges met ei en rucolapesto

Witte asperges met ei en rucolapesto product foto
  • Ingredienten:

  • 1½ kg witte asperges
  • 1 kg roseval aardappelen, schoongeboend, in stukken
  • 4 eieren
  • 1 zak rucola (75 g)
  • 1 teentje knoflook
  • 75 ml olijfolie
  • 1 el pijnboompitten
  • 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • staafmixer
Bereiden
Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde weg. Breng de asperges in ruim water met zout aan de kook. Kook ze 10 minuten zachtjes. Draai het vuur uit en laat de asperges in het hete kookvocht 5 - 10 minuten nagaren tot de gewenste beet.
Kook intussen de aardappelen in water met zout in 15 minuten gaar. Kook de eieren in 6 minuten bijna hard.
Pureer voor de pesto met de staafmixer de rucola met de knoflook, de olijfolie en de pijnboompitten. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper.
Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel over 4 borden. Leg er de aardappelen bij. Halveer de eieren en leg ze erbij. Schep een beetje pesto over de asperges en de aardappelen. Serveer de rest van de pesto apart erbij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 18 g
  • koolhydraten
  • 58 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 580
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie