Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witte asperges met ei en rucolapesto

Witte asperges met ei en rucolapesto

Witte asperges met ei en rucolapesto product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1½ kg witte asperges
  • 1 kg roseval aardappelen, schoongeboend, in stukken
  • 4 eieren
  • 1 zak rucola (75 g)
  • 1 teentje knoflook
  • 75 ml olijfolie
  • 1 el pijnboompitten
  • 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • staafmixer
Bereiden
Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde weg. Breng de asperges in ruim water met zout aan de kook. Kook ze 10 minuten zachtjes. Draai het vuur uit en laat de asperges in het hete kookvocht 5 - 10 minuten nagaren tot de gewenste beet.
Kook intussen de aardappelen in water met zout in 15 minuten gaar. Kook de eieren in 6 minuten bijna hard.
Pureer voor de pesto met de staafmixer de rucola met de knoflook, de olijfolie en de pijnboompitten. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper.
Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel over 4 borden. Leg er de aardappelen bij. Halveer de eieren en leg ze erbij. Schep een beetje pesto over de asperges en de aardappelen. Serveer de rest van de pesto apart erbij.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
58 g
vet
29 g
Kcal
580