Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witte asperges met erwtjes en knapperige bacon

Witte asperges met erwtjes en knapperige bacon

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1050 gram witte asperges
  • 450 gram tuinerwten
  • 100 gram bacon
  • 4 stuks eieren
  • 500 gram krieltjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 10 gram platte peterselie
  • 1 stuk rode ui
Witte asperges met erwtjes en knapperige bacon product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Pel en snipper de rode ui. Schil de asperges en verwijder de uiteinden. Hak de peterselie fijn.
  3. 3. Leg de asperges in een pan met water zodat ze net onder staan. Breng aan de kook, laat 10 minuten zachtjes doorkoken en giet af.
  4. 4. Verdeel de plakken bacon over een bakplaat met bakpapier en bak in de oven in 10 minuten knapperig. Laat iets afkoelen en breek in kleine stukjes.
  5. 5. Breng ondertussen een pan met water aan de kook, kook de krieltjes 15 minuten, voeg de laatste 2 minuten de tuinerwten toe en giet af. Breng opnieuw de pan met water aan de kook, kook de eieren 6,5 minuten, laat schrikken, pel en prak fijn met een vork.
  6. 6. Meng de tuinerwten met het ei, de bacon, de rode ui, de peterselie en de mayonaise tot een frisse salade.
  7. 7. Verdeel de asperges over de borden, verdeel de salade eroverheen en serveer met de krieltjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 525
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 43 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 26 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 9