
Witte asperges met Hollandse garnalen in botersaus
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 kg witte asperges
1 stuk stokbrood
3 eetlepels olijfolie extra vierge
200 gram hollandse garnalen
20 gram platte peterselie
1 stuk citroen
80 gram roomboter
75 gram veldsla
Bereidingswijze
1. Schil de asperges en verwijder ongeveer 2 centimeter van de uiteinden. Snijd het stokbrood in sneetjes en besprenkel met olijfolie. Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap.
2. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de asperges in 7 - 9 minuten gaar.
3. Verhit een grillpan en grill de stokbroodjes tot er mooie grillstrepen ontstaan of rooster 8 minuten op 180 graden in de oven goudbruin.
4. Smelt de boter in een steelpan, voeg de citroenrasp, de peterselie en de Hollandse garnalen toe en meng goed door elkaar.
5. Verdeel de asperges over de borden, schep de Hollandse garnalen met de botersaus erop en serveer met de gegrilde stokbroodjes en de sla.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2227 Kj
Calorieën
530 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
69 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
23 gram