Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witte asperges met Hollandse garnalen in botersaus

Witte asperges met Hollandse garnalen in botersaus

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 1 stuk stokbrood
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 200 gram hollandse garnalen
  • 20 gram platte peterselie
  • 1 stuk citroen
  • 80 gram roomboter
  • 75 gram veldsla
Witte asperges met Hollandse garnalen in botersaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Schil de asperges en verwijder ongeveer 2 centimeter van de uiteinden. Snijd het stokbrood in sneetjes en besprenkel met olijfolie. Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap.
  2. 2. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de asperges in 7 - 9 minuten gaar.
  3. 3. Verhit een grillpan en grill de stokbroodjes tot er mooie grillstrepen ontstaan of rooster 8 minuten op 180 graden in de oven goudbruin.
  4. 4. Smelt de boter in een steelpan, voeg de citroenrasp, de peterselie en de Hollandse garnalen toe en meng goed door elkaar.
  5. 5. Verdeel de asperges over de borden, schep de Hollandse garnalen met de botersaus erop en serveer met de gegrilde stokbroodjes en de sla.

    Voedingswaarde

  • Kcal 530
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 69 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 5