
Witte-aspergesalade met venkeltoast en Hollandse garnalen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
54.03 voor 4 pers.
Ingrediënten
800 gram Asperges geschild
1 stuk Meergranen stokbrood
2 eetlepel Venkelzaad
2 theelepel Mosterd
1 theelepel Honing
100 ml Olijfolie
2 stuks Witlof
50 gram Babyspinazie
40 gram Rucola
1 bosje Peterselie alleen de blaadjes
1 stuk Citroenen
200 gram Hollandse garnalen
Bereidingswijze
1. Verwijder ongeveer 2 centimeter van de uiteindes van de asperges. Doe de asperges in een grote pan met water, een snuf zout en een snuf suiker. Breng aan de kook en laat 10-15, afhankelijk van hoe hard je ze wil, in het water. Haal de asperges uit de pan en leg ze in een schaal. Besprenkel met olijfolie en dek af.
2. Verwarm ondertussen een grillpan en snijd het stokbrood in zo dun mogelijke schuine plakken. Besprenkel het brood met olijfolie en grill aan beide zeiden krokant. Verwarm ondertussen ook een kleine koekenpan en rooster hierin het venkelzaad tot het begint te geuren. Haal uit de pan, hak fijn met een koksmes of kneus in een venkel. Meng met een eetlepel zeezout en een theelepel zwarte peper. Besprenkel het gegrilde brood met het venkelzaad mengsel en bewaar tot gebruik.
3. Doe de mosterd met het citroensap en de honing in een kommetje en meng. Breng op smaak met peper en zout, en giet al klutsende met een garde of vork in een dunne straal de olijfolie erbij. Kluts het mengsel tot een gebonden dressing. Proef en voeg eventueel extra mosterd, citroensap, honing of olie toe.
4. Verwijder de uiteindes van de witlofstronken samen met de buitenste bladeren. Haal alle bladeren van de stronk los en scheur in grove stukken. Meng met de baby spinazie, rucola en spinazie en breng op smaak met de dressing. Snijd de citroen in parten.
5. Verdeel de asperges over vier borden of een grote schaal. Leg er de salade bij, de venkeltoast, Hollandse garnalen en citroenpartjes. Serveer direct. Ook leuk voor voor een buffet of barbecue als een grote salade.
Meer recepten in de categorie