
Witte-bonenpuree met broccoli en pangasiusfilet
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
26.58 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
1 stuk Broccoli
730 gram Witte bonen
680 gram Pangasiusfilet
1 stuk Citroen
125 gram Creme fraiche
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Verwarm een kookpan op laag vuur met een scheut olijfolie. Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook 5-10 minuten tot de ui glazig begint te worden.
2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de steel in dunne plakjes. Meng de broccoli met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 15-20 minuten beetgaar en licht krokant.
3. Doe de bonen in een vergiet en spoel goed af. Laat uitlekken en voeg samen met 100 ml water en een snuf zout toe aan de pan met de ui. Laat 10 minuten sudderen.
4. Verwarm ondertussen een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de pangasiusfilet in 4-6 minuten gaar. Keer de vis halverwege.
5. Snijd de citroen in partjes. Haal de pan met de bonen van het vuur en pureer met een keukenmachine of staafmixer tot een glad mengsel. Roer de crème fraîche en flink wat gemalen peper door de puree. Breng op smaak met extra vierge olijfolie.
6. Haal de broccoli uit de oven. Schep de witte-bonenpuree op vier borden. Leg de broccoli en pangasiusfilet erbij. Serveer met de citroenpartjes.
Meer recepten in de categorie