

Witte champignon lasagne
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
10.20 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
500 gram Champignons
1 eetlepel Tijm
60 gram Roomboter
40 gram Tarwebloem
800 ml Halfvolle melk
90 gram Parmigiano reggiano
250 gram Lasagnebladen
2 stuks Mozzarella
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
2. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de champignons in plakjes. Verhit 20 gram boter in een koekenpan en bak de ui, knoflook, champignons en tijm aan tot de champignons bruin gebakken zijn. Breng op smaak met peper en zout.
3. Smelt de rest van de boter in een ruime steelpan. Voeg de bloem toe en roer 2 minuten door zodat de bloem kan garen. Voeg beetje bij beetje al roerend de melk toe en houd op het vuur totdat de saus begint in te dikken. Voeg de helft van de geraspte Parmezaan toe en breng op smaak met peper en zout.
4. Bedek de bodem van een ovenschaal met een dun laagje van de saus. Bedek met lasagne bladeren en een laagje van het champignon mengsel en weer een nieuwe laag saus. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn maar eindig met een laag saus.
5. Scheur de bollen mozzarella in stukken en verdeel dit op de saus, samen met de resterende Parmezaanse kaas.
6. Bak 30 minuten af in de oven, tot de lasagne gaar is. Laat 5 tot 10 minuten staan voordat je de lasagne aansnijdt.
Meer recepten in de categorie