

Witte chocolade panna cotta met karamelsaus
Nagerecht
4 pers.
ca. 270 min
Italiaans
Ingrediënten
3 blaadjes gelatine
500 ml houdbare slagroom
50 g suiker
1 zakje vanillesuiker
100 g witte chocolade, fijngehakt
25 g pure chocolade, fijngehakt
4 el dessertsaus karamel
1 kandijkoekje
Bereidingswijze
Week de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water 5 min.
Breng in een steelpan de slagroom met de suiker en de vanillesuiker tegen de kook. Laat de suiker oplossen. Voeg de witte chocolade toe en laat op een lage stand in de warme room smelten.
Neem de pan van de warmtebron. Knijp de gelatineblaadjes goed uit. Laat ze al roerend in de warme room oplossen. Schenk de warme chocoladeroom in de vormpjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Zet de panna cotta minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven (een hele nacht kan ook!).
Houd de vormpjes kort in warm water. Leg er een bordje op en keer ze samen, zodat het puddinkje op het bordje komt.
Schenk er de karamelsaus over. Verkruimel het koekje boven de puddinkjes en bestrooi met de pure chocolade.
Variatietip
De warme chocoladeroom kan ook in 4 mooie (wijn)glazen worden geschonken. Zet de glazen in de koelkast om op te stijven. Serveer de panna cotta met de karamelsaus en geraspte chocolade in de glazen, storten is niet nodig.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
712 kcal
Vetten
54 gram
Waarvan verzadigd vet
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Waarvan suikers
47 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
6 gram
Zout
0.30 gram
Meer recepten in de categorie