Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witte chocolademousse met stroperige stoofperen

Witte chocolademousse met stroperige stoofperen

Ingrediënten

  • 500 ml rode wijn
  • 100 ml rode port
  • 200 g rietsuiker
  • 2 vanillestokjes
  • 3 kruidnagels
  • 4 stoofperen (gieser wildeman)
  • 2 g gelatineblaadjes
  • 150 g slagroom
  • 20 g likeur naar keuze
  • 60 g witte chocolade
  • 100 g cantuccinikoekjes
  • 65 g gedroogde cranberry’s
  • 2 takjes verse munt
  • EXTRA handmixer, 4 coupéglazen
Witte chocolademousse met stroperige stoofperen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng de wijn, port, rietsuiker, vanillestokjes en de ­kruid­nagels aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat dit wijnmengsel afkoelen.
  2. Schil de peren, snijd de kontjes vlak en zet ze naast elkaar in een (stoof)pan. Voeg het afgekoelde wijnmengsel toe, breng langzaam aan de kook en laat de peren op zeer laag vuur circa 2 uur stoven tot ze zacht aan­voelen, maar nog wel stevig zijn.
  3. Haal de peren en ­specerijen uit het stoofvocht. Kook het vocht tot de helft in of tot het licht stroperig is. Snijd de peren in parten, ­verwijder het klokhuis en leg de parten peer in de siroop. Verwarm op laag vuur tot de siroop door de peren wordt opgenomen.
  4. Week voor de chocolademousse de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. Breng de slagroom aan de kook. Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en laat ze al roerend oplossen. Voeg de likeur toe.
  5. Hak de chocolade in stukjes en schep ze in een schaal. Schenk het warme roommengsel over de chocolade en laat dit al roerend smelten. Laat minstens anderhalf uur afkoelen en koud worden in de koelkast.
  6. Klop de mousse daarna luchtig met de handmixer en schep in de glazen. Verdeel de cantuccinikoekjes en de peer erover. Bestrooi met cranberry’s en garneer met de munt.