1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witte chocolademousse met stroperige stoofperen

Witte chocolademousse met stroperige stoofperen

Witte chocolademousse met stroperige stoofperen product foto
  • Ingredienten:

  • 500 ml rode wijn
  • 100 ml rode port
  • 200 g rietsuiker
  • 2 vanillestokjes
  • 3 kruidnagels
  • 4 stoofperen (gieser wildeman)
  • 2 g gelatineblaadjes
  • 150 g slagroom
  • 20 g likeur naar keuze
  • 60 g witte chocolade
  • 100 g cantuccinikoekjes
  • 65 g gedroogde cranberry’s
  • 2 takjes verse munt
  • EXTRA handmixer, 4 coupéglazen
Bereiden
Breng de wijn, port, rietsuiker, vanillestokjes en de ­kruid­nagels aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat dit wijnmengsel afkoelen.
Schil de peren, snijd de kontjes vlak en zet ze naast elkaar in een (stoof)pan. Voeg het afgekoelde wijnmengsel toe, breng langzaam aan de kook en laat de peren op zeer laag vuur circa 2 uur stoven tot ze zacht aan­voelen, maar nog wel stevig zijn.
Haal de peren en ­specerijen uit het stoofvocht. Kook het vocht tot de helft in of tot het licht stroperig is. Snijd de peren in parten, ­verwijder het klokhuis en leg de parten peer in de siroop. Verwarm op laag vuur tot de siroop door de peren wordt opgenomen.
Week voor de chocolademousse de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. Breng de slagroom aan de kook. Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en laat ze al roerend oplossen. Voeg de likeur toe.
Hak de chocolade in stukjes en schep ze in een schaal. Schenk het warme roommengsel over de chocolade en laat dit al roerend smelten. Laat minstens anderhalf uur afkoelen en koud worden in de koelkast.
Klop de mousse daarna luchtig met de handmixer en schep in de glazen. Verdeel de cantuccinikoekjes en de peer erover. Bestrooi met cranberry’s en garneer met de munt.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie