Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witte glühwein

Witte glühwein

Ingrediënten

  • 2 mandarijnen, schoongeboend
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 5 kruidnagels
  • 1 fles zoete witte huiswijn
  • 50 g suiker
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kaneelstokjes
Witte glühwein product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Houd 1 mandarijn apart. Snijd de andere mandarijn en sinaasappel met schil in dunne plakken.
  2. Prik de kruidnagels in een van de plakken en doe ze samen met de wijn, suiker, laurier en kaneel in een pan. Breng tegen de kook en laat 15 minuten trekken met een deksel op de pan. Draai het vuur uit en laat nog 15 minuten trekken.
  3. Zeef het fruit en de specerijen uit de wijn en warm voor het serveren op.
  4. Snijd de achtergehouden mandarijn met schil in dunne plakken en halveer de plakken. Decoreer de rand van vuurvaste glazen met plakjes mandarijn en serveer de witte glühwein erin.

    Voedingswaarde

  • Kcal 170
  • Eiwit 0 g
  • Koolhydraten 19 g
  • Vet 0 g