
Witte glühwein
6 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 mandarijnen, schoongeboend
1 sinaasappel, schoongeboend
5 kruidnagels
1 fles zoete witte huiswijn
50 g suiker
1 laurierblaadje
2 kaneelstokjes
Bereidingswijze
Houd 1 mandarijn apart. Snijd de andere mandarijn en sinaasappel met schil in dunne plakken.
Prik de kruidnagels in een van de plakken en doe ze samen met de wijn, suiker, laurier en kaneel in een pan. Breng tegen de kook en laat 15 minuten trekken met een deksel op de pan. Draai het vuur uit en laat nog 15 minuten trekken.
Zeef het fruit en de specerijen uit de wijn en warm voor het serveren op.
Snijd de achtergehouden mandarijn met schil in dunne plakken en halveer de plakken. Decoreer de rand van vuurvaste glazen met plakjes mandarijn en serveer de witte glühwein erin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
170 kcal
Koolhydraten
19 gram