
Woknoedels met kip en peultjes
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
450 gram kipfilets
150 gram peultjes
2 zakjes currypasta
1 stuk paksoi
1 blikje maïskorrels
1 stuk komkommer
1 stuk gele paprika
2 eetlepels witte wijnazijn
225 gram noodles
Bereidingswijze
1. Snijd de komkommer in dunne reepjes (of in slierten met een spirelli). Halveer de gele paprika over de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de paprika in dunne reepjes. Meng de komkommer en de paprika met de witte wijnazijn en 2 eetlepels water. Zet koel weg tot gebruik.
2. Snijd vervolgens de paksoi in reepjes, laat de maïskorrels uitlekken en snijd de kipfilet in blokjes.
3. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan of wok en bak de kipfilet in 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de paksoi en de peultjes toe en roerbak deze 5 minuten mee.
4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Zet het vuur laag, voeg de wokpasta en de maïskorrels en de noedels toe en meng goed door.
6. Verdeel de woknoedels over de borden en serveer met het zuur.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2605 Kj
Calorieën
619 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
74 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
45 gram