
Woknoedels met paksoi, broccoli en zalm uit de oven
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
360 gram zalmfilets
1 stuk paksoi
2 teentjes knoflook
2 stuks rode uien
1 stuk broccoli
250 gram pad thai noedels
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel honing
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel sesamolie
200 gram taugé
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en pers de knoflook en snijd de rode ui in partjes. Snijd de broccoli van de stronk en in kleine roosjes. Verwijder het uiteinde van de paksoi en snijd in stukken van 4 centimeter.
2. Snijd de zalm in 4 gelijke moten en leg in een ovenschaal. Meng voor de marinade de ketjap, de sambal, de honing en de knoflook. Wrijf de zalm in met de helft van de marinade en plaats 20 minuten in de oven.
3. Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
4. Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui. Voeg de broccoli en de paksoi toe en roerbak 4 minuten. Voeg de noedels, de sesamolie, de taugé en de resterende marinade toe en verwarm 5 minuten.
5. Verdeel de noedels over de borden en leg de zalm erop.
Tip: Lekker met grof gehakte cashewnoten en verse koriander voor een Aziatische touch.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2203 Kj
Calorieën
515 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
67 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
29 gram