
Wokschotel met biefstuk en broccoli
4 pers.
ca. 40 min
Aziatisch
Ingrediënten
200 – 250 g mie
600 g broccoli
2 uien
3 teentjes knoflook
400 g biefstuk
2 tl kaneel
2 el olijfolie
3 el sojasaus
1 bosje verse koriander
zout
Bereidingswijze
Kook de mie volgens de instructie op de verpakking.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in water met wat zout in 5 minuten beetgaar. Gooi het kooknat niet weg.
Snipper de uien en de knoflook.
Snijd de biefstuk in dunne reepjes en smeer de reepjes in met de kaneel.
Verwarm de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 1 minuut op hoog vuur.
Voeg de stukjes biefstuk toe en bak ze in een paar minuten gaar.
Voeg de broccoli toe en blus af met sojasaus.
Laat de schotel 2 minuten pruttelen en breng eventueel op smaak met het zout en (versgemalen) peper.
Voeg eventueel wat kooknat van de broccoli toe om het smeuïg te maken.
Snijd ondertussen de koriander fijn.
Meng de koriander door de schotel en serveer met mie.
Tip: Kleine stukjes gember doen het ook goed in dit gerecht. Serveer er een salade van bleek- of knolselderij bij. Gebruik ook eens tamari in plaats van sojasaus.