Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wokschotel met biefstuk en broccoli

Wokschotel met biefstuk en broccoli

Ingrediënten

  • 200 – 250 g mie
  • 600 g broccoli
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 g biefstuk
  • 2 tl kaneel
  • 2 el olijfolie
  • 3 el sojasaus
  • 1 bosje verse koriander
  • zout
Wokschotel met biefstuk en broccoli product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de mie volgens de instructie op de verpakking.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in water met wat zout in 5 minuten beetgaar. Gooi het kooknat niet weg.
  3. Snipper de uien en de knoflook.
  4. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en smeer de reepjes in met de kaneel.
  5. Verwarm de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 1 minuut op hoog vuur.
  6. Voeg de stukjes biefstuk toe en bak ze in een paar minuten gaar.
  7. Voeg de broccoli toe en blus af met sojasaus.
  8. Laat de schotel 2 minuten pruttelen en breng eventueel op smaak met het zout en (versgemalen) peper.
  9. Voeg eventueel wat kooknat van de broccoli toe om het smeuïg te maken.
  10. Snijd ondertussen de koriander fijn.
  11. Meng de koriander door de schotel en serveer met mie.
  12. Tip: Kleine stukjes gember doen het ook goed in dit gerecht. Serveer er een salade van bleek- of knolselderij bij. Gebruik ook eens tamari in plaats van sojasaus.