
Wokschotel met zalm en honing-sojasaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Chinees
Ingrediënten
300 gram witte rijst
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 2 cm)
2 teentjes knoflook (geperst)
6 eetlepels sojasaus
2 eetlepels honing
1 theelepel bloem
2 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels zonnebloemolie
300 gram zalmfilets (in blokjes)
600 gram oosterse wokgroenten
Bereidingswijze
1. Kook de rijst. Meng de gember, knoflook, sojasaus, honing, bloem en 100 ml water tot een woksaus. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
2. Verhit een wok- of hapjespan met 1 eetlepel zonnebloemolie en bak hierin de zalm circa 3 minuten op een hoge stand. Neem uit de pan en houd apart.
3. Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde pan en roerbak hierin de wokgroenten circa 5 minuten op een hoge stand. Voeg de saus en zalm toe en bak nog 5 minuten verder. Breng op smaak met zout en peper.
4. Bestrooi de gewokte groenten en zalm met het sesamzaad. Serveer met de rijst.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
540 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
73 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
25 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie