
Wortel-bleekselderijsalade
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
2 winterwortels (geraspt, dun geschild)
0.5 citroenen (sap)
0.5 theelepels zonnebloemolie
50 gram blanke hazelnoten
80 gram gemengde sla
4 stengels bleekselderij (dun geschild, in boogjes)
1 eetlepel verse bieslook (fijngeknipt)
125 milliliter yoghurtmayonaise
2 eetlepels kruidenbouillon (afgekoeld)
0 tabasco (naar smaak)
Bereidingswijze
1. Meng de ingrediënten voor de dressing. Meng de geraspte wortel met het citroensap.
2. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en rooster de hazelnoten lichtbruin. Schep ze uit de pan.
3. Verdeel de sla, wortelrasp en bleekselderij over de borden. Besprenkel met de dressing en bestrooi met hazelnoten en bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
220 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
11 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie