
Wortel-courgettenoedels met pindadressing
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
Ingrediënten
3 grote winterpenen (geschrapt)
2 courgettes
4 eetlepels pindakaas
1 teentje knoflook (geperst)
2 limoenen (sap)
1 bosje koriander (fijngehakt)
4 eetlepels sojasaus
4 eieren
1 eetlepel sesamolie
2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
Bereidingswijze
1. Snijd de wortel en courgette in lange slierten met een spiraalsnijder of dunschiller. Meng de pindakaas met de knoflook, limoensap, helft van de koriander, sojasaus en een scheutje water tot een romige dressing.
2. Kook de eieren circa 6 minuten. Verhit intussen een koekenpan op een hoge stand en voeg de sesamolie toe. Roerbak hierin de wortel, courgette en bosui 2 minuten en verdeel over kommen.
3. Schep wat van de pindadressing erop, leg een ei erbij en bestrooi met de rest van de koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
320 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
18 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
16 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie