

Wortel plaattaart met brie
Lunch
4 pers.
ca. 40 min
4.73 voor 4 pers.
Ingrediënten
6 Plakjes Bladerdeeg
1 stuk Eieren
200 gram Brie
400 gram Bospeen
2 eetlepel Olijfolie
1 eetlepel Honing
1 takjes Rozemarijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Leg de bladerdeegplakjes in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat, duw de naadjes goed vast en prik met een vork gaatjes in het deeg.
3. Klop het ei op en smeer de randjes van het deeg hiermee in.
4. Snijd de brie in plakjes en verdeel over het bladerdeeg. Maak de bospeen schoon en halveer. Meng met de olijfolie en de honing en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de wortelen over de brie. Rits de blaadjes rozemarijn van het takje af en strooi over de wortelen.
5. Bak 25 à 30 minuten af in de oven tot de wortelen gaar zijn en het bladerdeeg goudbruin. Dien direct op.
Meer recepten in de categorie