
Wortel-pompoensoep met korianderolie
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Thais
Ingrediënten
250 gram wortels
250 gram pompoenen
6 eetlepels olijfolie
1 ui (in ringen)
1 eetlepel Thaise rode currypasta
300 milliliter groentebouillon
400 milliliter kokosmelk
1 handje verse koriander
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
2. Schil de wortel en pompoen en snijd beide in stukken.
3. Verdeel de wortel en pompoen over een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout.
4. Rooster de groenten circa 30 minuten in de oven en laat afkoelen.
5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan met dikke bodem en bak hierin de ui en rodecurrypasta circa 3 minuten.
6. Voeg de geroosterde wortel en pompoen toe en giet de groentebouillon en kokosmelk erbij. Verwarm circa 10 minuten.
7. Pureer de koriander en 3 eetlepels olijfolie met een staafmixer.
8. Maak met behulp van een mal een ster van korianderolie in elke kom soep (zie tip).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
370 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
9 gram
Eiwitten
3 gram
Meer recepten in de categorie