
Wortel-tarte Tatin met kruiden-crème fraîche
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
50 gram boter
1 bosje bospeen (geschild, in de lengte gehalveerd)
3 takjes tijm
6 eetlepels suiker
1 rol bladerdeeg (koelvers)
200 gram crème fraîche
1 teentje knoflook (geperst)
1 handje platte peterselie (gehakt)
1 handje bieslook (gehakt)
0.5 citroenen (rasp en sap)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan en bak hierin de wortels en tijm circa 20 minuten op een lage stand rondom goudbruin.
2. Verhit intussen in een (steel)pan met dikke bodem de rest van de boter, de suiker en een snuf zout. Roer door tot er een mooie goudbruine karamel ontstaat.
3. Verdeel de wortels over de bodem van de ingevette taartvorm en besprenkel met de karamel.
4. Rol het bladerdeeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot 5 mm dik. Snijd hier een schijf uit die net iets groter is dan de taartvorm.
5. Leg het deeg op de wortels, stop de randen in en snijd een kruisje in het midden.
6. Bak de worteltaart circa 30 minuten in de oven, tot het bladerdeeg gerezen en goudbruin is. Meng intussen de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper.
7. Leg een groot bord op de taartvorm en keer de taart voorzichtig om op het bord.
8. Serveer de tarte Tatin met de crème fraîche.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
570 kcal
Vetten
40 gram
Waarvan verzadigd vet
27 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
5 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie