Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wortelkoekjes met pangasiusfilet en frisse yoghurtsaus

Wortelkoekjes met pangasiusfilet en frisse yoghurtsaus

Ingrediënten

  • 600 gram bospenen
  • 520 gram pangasiusfilets
  • 150 gram yoghurt
  • 3 takjes munt
  • 400 gram kikkererwten
  • 0 theelepel djintan
  • 0 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 stuk ei
  • 4 handjes rucola
Wortelkoekjes met pangasiusfilet en frisse yoghurtsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de wortels in plakjes en laat de kikkererwten uitlekken.
  2. Kook de wortels 15 minuten, giet af en bewaar in de pan. Voeg de kikkererwten toe, breek het ei erboven en stamp met een pureestamper grof. Doe de puree in een kom en laat het mengsel afkoelen. Voeg de djintan en de ketoembar toe en roer goed door. Draai 8 gelijke balletjes en laat deze minimaal 20 minuten in de koelkast opstijven.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan, haal de wortelballetjes uit de koelkast en druk deze met de achterkant van een spatel iets plat. Bak de wortelkoekjes in 5-6 minuten rondom goudbruin.
  4. Verhit opnieuw een scheutje olie in een andere koekenpan en bak de pangasiusfilet in 6-8 minuten rondom gaar.
  5. Snijd ondertussen de munt fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de wortelkoekjes samen met de rucola en de pangasiusfilet over de borden en garneer met de frisse yoghurtsaus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 515
  • Eiwit 43 g
  • Koolhydraten 58 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 15