
Wortelkoekjes met pangasiusfilet en frisse yoghurtsaus
4 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
600 gram bospenen
520 gram pangasiusfilets
150 gram yoghurt
3 takjes munt
400 gram kikkererwten
0 theelepel djintan
0 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
1 stuk ei
4 handjes rucola
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de wortels in plakjes en laat de kikkererwten uitlekken.
2. Kook de wortels 15 minuten, giet af en bewaar in de pan. Voeg de kikkererwten toe, breek het ei erboven en stamp met een pureestamper grof. Doe de puree in een kom en laat het mengsel afkoelen. Voeg de djintan en de ketoembar toe en roer goed door. Draai 8 gelijke balletjes en laat deze minimaal 20 minuten in de koelkast opstijven.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan, haal de wortelballetjes uit de koelkast en druk deze met de achterkant van een spatel iets plat. Bak de wortelkoekjes in 5-6 minuten rondom goudbruin.
4. Verhit opnieuw een scheutje olie in een andere koekenpan en bak de pangasiusfilet in 6-8 minuten rondom gaar.
5. Snijd ondertussen de munt fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
6. Verdeel de wortelkoekjes samen met de rucola en de pangasiusfilet over de borden en garneer met de frisse yoghurtsaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2162 Kj
Calorieën
515 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
58 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
43 gram