
Wortelsoep met krokante chorizo
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
150 gram chorizo
2 stuks panini's
2 stuks uien
2 teentjes knoflook
10 gram koriander
1 theelepel kerriepoeder
2 stuks kippenbouillon
1 stuk limoen
1 kg bospenen
Bereidingswijze
1. Was en snijd de bospeen in plakjes, pel en snipper de uien en pers de teentjes knoflook uit. Snijd de steeltjes van de koriander, hak deze fijn en bewaar de blaadjes tot gebruik in de koelkast. Pers het sap van de limoen en snijd de chorizo in kleine blokjes.
2. Verhit een scheutje olie in een pan met dikke bodem en bak de chorizo 4 minuten. Haal de chorizo uit de pan, voeg de koriandersteeltjes, de uien en de knoflook aan het bakvet toe en fruit 5 minuten op laag vuur. Voeg de wortel en de kerrie toe en bak 4 minuten mee. Voeg tot slot de bouillonblokjes en 1,5 liter water toe en breng de soep aan de kook.
3. Draai het vuur lager en kook de soep vervolgens 10 minuten. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met limoensap en peper.
4. Verwarm ondertussen een contactgrill en bereid de panini's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Snijd de panini's doormidden. Verdeel de soep over de borden, garneer met de krokante chorizo en de korianderblaadjes en serveer met de halve panini's.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1917 Kj
Calorieën
457 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
45 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
21 gram