Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wortelsoep met krokante chorizo

Wortelsoep met krokante chorizo

Ingrediënten

  • 150 gram chorizo
  • 2 stuks panini's
  • 2 stuks uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gram koriander
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 stuks kippenbouillon
  • 1 stuk limoen
  • 1 kg bospenen
Wortelsoep met krokante chorizo product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Was en snijd de bospeen in plakjes, pel en snipper de uien en pers de teentjes knoflook uit. Snijd de steeltjes van de koriander, hak deze fijn en bewaar de blaadjes tot gebruik in de koelkast. Pers het sap van de limoen en snijd de chorizo in kleine blokjes.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een pan met dikke bodem en bak de chorizo 4 minuten. Haal de chorizo uit de pan, voeg de koriandersteeltjes, de uien en de knoflook aan het bakvet toe en fruit 5 minuten op laag vuur. Voeg de wortel en de kerrie toe en bak 4 minuten mee. Voeg tot slot de bouillonblokjes en 1,5 liter water toe en breng de soep aan de kook.
  3. 3. Draai het vuur lager en kook de soep vervolgens 10 minuten. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met limoensap en peper.
  4. 4. Verwarm ondertussen een contactgrill en bereid de panini's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. 5. Snijd de panini's doormidden. Verdeel de soep over de borden, garneer met de krokante chorizo en de korianderblaadjes en serveer met de halve panini's.

    Voedingswaarde

  • Kcal 457
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 45 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 10