
Wortelsoep met mierikswortel en jonge kaas
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Nederlands
Ingrediënten
2 eetlepels arachideolie
2 sjalotjes (gesnipperd)
400 gram wortels (geraspt)
1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)
700 milliliter groentebouillon
1 citroen (schoongeboend)
200 gram jonge kaas (in miniblokjes)
2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes.
2. Voeg de wortel toe en smoor afgedekt 3-4 minuten.
3. Roer de mierikswortel erdoor en giet de bouillon erbij.
4. Kook zachtjes 5-6 minuten.
5. Pureer met een staafmixer tot een lichtgebonden soep.
6. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in 4 partjes.
7. Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
8. Schep de soep in kommetjes en verdeel de kaas en bosui erover.
9. Garneer met een partje citroen aan de rand van de kom.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
285 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
8 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie