
Wortelspaghetti met kabeljauw
4 pers.
ca. 35 min
Italiaans
Ingrediënten
1 el kokosolie
2 el komijnzaad
300 g pompoen, in dobbelstenen
600 gram winterpeen
50 g amandelen, grof gehakt
pitten van 1 granaatappel
3x sap van ½ citroen
2 el olijfolie
1 el honing
400 g kabeljauw (MSC)
2 el biologische roomboter
4 el verse peterselie, fijngesneden
Bereidingswijze
Verwarm de kokosolie in een koekenpan.
Voeg de komijnzaden toe en verwarm kort, tot ze lekker ruiken.
Voeg de pompoen toe en vermeng met de zaden.
Bak de pompoen in circa 10 minuten gaar op laag vuur.
Schil de winterpeen en snijd of draai er dunne slierten van, zoals spaghetti. Blancheer de wortel beetgaar in kokend water en laat uitlekken.
Meng amandelen, granaatappelpitten, citroensap (een derde deel) en wortelspaghetti in een grote kom goed door elkaar.
Maak een dressing van de olijfolie, honing en wat citroensap en zet opzij.
Bak de kabeljauw in roomboter in circa 3 minuten per kant gaar en blus af met citroensap.
Breng de vis eventueel verder op smaak met himalaya- of zeezout en versgemalen peper.
Verdeel de wortelspaghetti over 4 borden.
Schep de pompoen erop en giet de dressing eroverheen.
Leg de kabeljauw op de groenten en garneer met de peterselie.
Tip: Vervang de winterpeen ook eens door knolselderij.