Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wortelspaghetti met kabeljauw

Wortelspaghetti met kabeljauw

Wortelspaghetti met kabeljauw product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 el kokosolie
  • 2 el komijnzaad
  • 300 g pompoen, in dobbelstenen
  • 600 gram winterpeen
  • 50 g amandelen, grof gehakt
  • pitten van 1 granaatappel
  • 3x sap van ½ citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 400 g kabeljauw
  • 2 el biologische roomboter
  • 4 el verse peterselie, fijngesneden
Bereiden
Verwarm de kokosolie in een koekenpan.
Voeg de komijnzaden toe en verwarm kort, tot ze lekker ruiken.
Voeg de pompoen toe en vermeng met de zaden.
Bak de pompoen in circa 10 minuten gaar op laag vuur.
Schil de winterpeen en snijd of draai er dunne slierten van, zoals spaghetti. Blancheer de wortel beetgaar in kokend water en laat uitlekken.
Meng amandelen, granaatappelpitten, citroensap (een derde deel) en wortelspaghetti in een grote kom goed door elkaar.
Maak een dressing van de olijfolie, honing en wat citroensap en zet opzij.
Bak de kabeljauw in roomboter in circa 3 minuten per kant gaar en blus af met citroensap.
Breng de vis eventueel verder op smaak met himalaya- of zeezout en versgemalen peper.
Verdeel de wortelspaghetti over 4 borden.
Schep de pompoen erop en giet de dressing eroverheen.
Leg de kabeljauw op de groenten en garneer met de peterselie.
Tip: Vervang de winterpeen ook eens door knolselderij.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.