

Worteltaart
dessert
4 pers.
ca. 90 min
6.86 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Winterpeen
2 stuks Eieren
125 gram Basterdsuiker
125 ml Zonnebloemolie
1 theelepel Kaneelpoeder
1 Snufje Gember
275 gram Zelfrijzend bakmeel
75 gram Roomboter
200 gram Roomkaas
250 gram Poedersuiker
Bereidingswijze
1. Ook nodig: springvorm van 22 cm
2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortel en zet opzij. Laat voor de frosting de boter en roomkaas op kamertemperatuur komen.
3. Klop de eieren met de suiker op tot een luchtige massa. Voeg de zonnebloemolie toe en roer goed door. Voeg dan de kaneel, gember, zelfrijzend bakmeel en een flinke snuf zout toe en meng door tot alle ingrediënten net gecombineerd zijn (tip: klop beslag nooit te lang door, hierdoor kan je cake compact worden). Spatel als laatste de wortel door het beslag.
4. Vet de springvorm in en bekleed met het bakpapier. Schenk het beslag in de springvorm en bak 50 tot 60 minuten af in de oven, tot je er een sateprikker schoon uit kunt halen. Laat helemaal afkoelen.
5. Klop de roomkaas met de poedersuiker op en voeg dan de zachte boter toe. Klop kort door tot je een egale massa hebt.
6. Smeer de cake, wanneer deze helemaal is afgekoeld, in met de frosting. Je kunt eventueel wat extra wortel raspen om als versiering te gebruiken. Je kunt de cake 4 tot 5 dagen in de koelkast bewaren.
Meer recepten in de categorie