Wraps met falafel, groenten en kruidenyoghurt - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wraps met falafel, groenten en kruidenyoghurt

Wraps met falafel, groenten en kruidenyoghurt

Wraps met falafel, groenten en kruidenyoghurt product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 16 blaadjes verse munt (plantje, biologisch), fijn gesneden
  • 500 g trostomaten, in blokjes
  • 3 el milde olijfolie
  • 150 g 0% Griekse yoghurt
  • 340 g falafelballen (2 schalen à 170 g, Boon)
  • 8 verse wortelwraps (pak 5 stuks, No Fairytales)
  • 150 g Hollandse rauwkost
Bereiden
Meng de helft van de munt met de tomaat en besprenkel met 1 el olie. Voeg peper en eventueel zout toe. Meng de rest van de munt met de yoghurt en maal er wat peper boven.
Verhit 2 el olie en bak de falafelballen 4-6 min. op laag vuur. Keer ze af en toe.
Verhit een koekenpan en verwarm elke wrap 15 sec. per kant. Verdeel de rauwkost, falafel en tomaat over de wraps en serveer met de yoghurt.
Variatie
Maak van de rest van de wraps tortillachips. Verwarm daarvoor de oven voor op 175 °C. Bestrijk de wraps met wat olie, snij in puntjes en bak op een met bakpapier beklede bakplaat in 8 min. knapperig.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
54 g
vet
19 g
Kcal
485