
Wraps met falafel, groenten en kruidenyoghurt
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
16 blaadjes verse munt (plantje, biologisch), fijn gesneden
500 g Bio+ trostomaten, in blokjes
3 el milde olijfolie
150 g 0% Griekse yoghurt
340 g falafelballen (2 schalen à 170 g, Boon)
8 verse wortelwraps (pak 5 stuks, No Fairytales)
150 g Hollandse rauwkost
Bereidingswijze
Meng de helft van de munt met de tomaat en besprenkel met 1 el olie. Voeg peper en eventueel zout toe. Meng de rest van de munt met de yoghurt en maal er wat peper boven.
Verhit 2 el olie en bak de falafelballen 4-6 min. op laag vuur. Keer ze af en toe.
Verhit een koekenpan en verwarm elke wrap 15 sec. per kant. Verdeel de rauwkost, falafel en tomaat over de wraps en serveer met de yoghurt.
Variatietip!
Maak van de rest van de wraps tortillachips. Verwarm daarvoor de oven voor op 175 °C. Bestrijk de wraps met wat olie, snij in puntjes en bak op een met bakpapier beklede bakplaat in 8 min. knapperig.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
485 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
54 gram
Eiwitten
17 gram