
Wraps met gegrilde groente
4 pers.
ca. 35 min
Mexicaans
Ingrediënten
1 bos groene asperges
1 aubergine, in de lengte in parten
1 groene paprika, in grote plakken
1 el mix voor chili con carne
2 el milde olijfolie
1 blik kidneybonen, uitgelekt
8 worteltortilla’s
150 g cheddar, geraspt
2 avocado’s
1 bakje crème fraîche (125 ml)
6 takjes koriander (plantje, biologisch), fijn gesneden
1 limoen, schoongeboend
EXTRA barbecue of grillpan
Bereidingswijze
Steek de barbecue aan (of gebruik de grillpan). Snij de onderkant van de asperges. Schep de asperges en de aubergine, paprika, de mix voor chili con carne en de olie door elkaar. Leg de groente haaks op het rooster en gril de groenten in 5 min. beetgaar op de barbecue (of gebruik de grillpan en doe het in porties). Doe alles in een schaal en meng de kidneybonen erdoor.
Leg de tortilla’s op een snijplank en verdeel de gegrilde groenten erover. Verdeel de kaas erover en rol ze strak op. Vouw de randen naar binnen zodat de tortilla’s goed dicht zitten. Verpak elke tortilla in aluminiumfolie. Leg ze nog 8 min. op de barbecue (of in de oven op 175 °C), zodat alles warm wordt en de kaas smelt. Keer af en toe.
Snij de avocado’s doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schillen. Prak de avocado en meng met de crème fraîche en koriander. Rasp de limoenschil erboven en pers de limoen uit. Breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout. Serveer de tortilla’s met de avocadodip.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
765 kcal
Vetten
49 gram
Koolhydraten
48 gram
Eiwitten
25 gram