
Wraps met hummus, gekruide kip en avocado
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
zout
olijfolie
peper
1 stuk komkommer
2 stuks tomaten
1 krop ijsbergsla
380 gram kipfilets
1 stuk avocado
4 stuks tortillawraps
4 eetlepels hummus
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel paprikapoeder
Bereidingswijze
1. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kerrie en paprikapoeder 1 minuut. Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak in 8 - 10 minuten gaar.
2. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Snijd de ijsbergsla in zeer fijne reepjes. Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd in boogjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes.
4. Verdeel over iedere wrap een schepje hummus, wat ijsbergsla, komkommer en tomaat. Vervolg met de reepjes kip en avocado en rol de wrap op. Meng zodra alle wraps gevuld zijn de overige ingrediënten door elkaar en serveer als salade.
5. Halveer de wrap en verdeel over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1886 Kj
Calorieën
449 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
33 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
37 gram