

Wraps met kruidig linzengehakt en limoenyoghurt
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mexicaans
Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
2 avocado's
1 limoen
1 bosje verse koriander
2 eetlepel olijfolie
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel gerookt paprikapoeder
70 gram tomatenpuree
2 blikken linzen (à 400 gram), uitgelekt
2 eetlepel sojasaus
150 milliliter plantaardige yoghurt (ongezoet)
8 volkoren wraps
75 gram rucola
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes en de avocado's in plakjes. Hak de koriander fijn.
2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten glazig. Voeg de komijn, chili- en paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nogmaals 1 minuut.
3. Voeg de uitgelekte linzen samen met de sojasaus toe aan de pan. Prak de linzen lichtjes met een spatel en laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
4. Maak ondertussen de dressing. Meng in een kommetje de plantaardige yoghurt met het sap van een halve limoen en de helft van de fijngehakte koriander. Breng op smaak met peper en zout.
5. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Beleg de wraps met rucola, het linzengehakt, paprikablokjes, mais en plakjes avocado. Verdeel de limoenyoghurt over de wraps en garneer met de overgebleven koriander. Serveer met partjes van de overgebleven limoen.
Tip
Maak eens een bordje extra en verras iemand anders, een buur, vriend of familielid. Kleine moeite, groot gebaar, en ook nog eens lekker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1547 kcal
Vetten
91 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
86 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
84 gram
Eiwitten
53 gram
Zout
2.10 gram