Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. XL tompouce met tropische vruchten

XL tompouce met tropische vruchten

Ingrediënten

  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg
  • bloem om te bestuiven
  • 1 vanillestokje
  • 750 ml slagroom
  • 100 ml volle melk
  • 2 el maïzena (Dureya, pak 250 g)
  • 4 eieren
  • 50 g fijne kristalsuiker + 2 el voor de slagroom
  • 1 papaya
  • 1 carambola
  • 200 g frambozen
  • deegroller
  • bakpapier
XL tompouce met tropische vruchten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg telkens 2 plakken bladerdeeg op elkaar op een licht met bloem bestoven werkblad en rol ze uit tot rechthoeken van ca. 14 x 22 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Leg een 2e vel bakpapier op het deeg en leg er een 2e bakplaat op. Zo rijst het bladerdeeg gelijkmatig. Bak het deeg in de oven 20 min., verwijder de bakplaat en -papier en bak nog 5 min. tot goudbruin en krokant. Laat afkoelen.
  2. Maak ondertussen de banketbakkersroom. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een ruime steelpan 250 ml slagroom met de helft van de melk, het vanillestokje en -merg aan de kook. Roer de rest van de melk met de maïzena glad. Splits de eieren en klop de eidooiers en de suiker met een garde glad. Roer het maïzenapapje erdoor. Schenk de hete melk in een dunne straal, al roerend, bij de eidooiers. Schenk alles terug in de pan en laat op laag vuur, al roerend, inkoken tot een dikke room. Schep op een bord, dek af met vershoudfolie direct op de room (om velvorming te voorkomen) en laat afkoelen.
  3. Snijd de papaya in dunne parten, verwijder pitten en schil. Snijd de carambola in plakjes. Prak de helft van de frambozen grof met een vork. Klop de rest van de slagroom met de 2 eetlepels suiker stijf met de mixer. Spatel de geprakte frambozen erdoor.
  4. Leg een laag bladerdeeg op een schaal en bestrijk met de helft van de banketbakkersroom en 1/3 van de frambozenroom. Verdeel er wat papaya en frambozen over. Dek af met bladerdeeg. Herhaal dit. Garneer met frambozenroom, frambozen, papaya en carambola. Serveer direct.

Variatie

Je kunt ook de mix voor banketbakkersroom van Oetker gebruiken. Steek blaadjes verse munt tussen het fruit voor extra lente-look.

    Voedingswaarde

  • Kcal 725
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 36 g
  • Vet 60 g