
Yakisoba
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 15 min
Aziatisch
Ingrediënten
250 gram noedels
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui (in parten)
1 wortel (in dunne plakjes, in de lengte gehalveerd)
10 oesterzwammen (in plakjes, schoongeveegd)
0.25 Chinese kool (in stukjes)
2 lente-/bosuitjes (in dunne ringen)
1 theelepel worcestersaus
2 theelepels tomatenketchup
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel honing
Bereidingswijze
1. Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar. Bereid de noedels en spoel daarna af onder koud water.
2. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op een hoge stand. Voeg de ui en wortel toe en roerbak circa 3 minuten, tot de ui een beetje kleur krijgt. Voeg dan de oesterzwammen en kool toe en bak weer 3 minuten.
3. Voeg de saus en de noedels toe en bak tot alles goed is gemengd. Voeg de bosui toe (houd wat apart voor garnering) en meng kort erdoor.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
635 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
110 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
17 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie