
Yoghurt-aardbeien ijslollies
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram aardbeien
200 gram volle yoghurt
150 ml granaatappelsap
Bereidingswijze
+ IJslolliehouders
1. Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd doormidden.
2. Vul de ijslolliehouders voor 1/3 met yoghurt en plaats voor 20 minuten in de vriezer. Varieer per ijshouder qua hoeveelheid voor een speels effect.
3. Pureer de aardbeien samen met het granaatappel-framboossap.
4. Vul de ijslolliehouders voor 2/3 aan met het aardbeienmengsel. Varieer per ijshouder qua hoeveelheid voor een speels effect. Zet nogmaals voor 20 minuten in de vriezer.
5. Haal de lollies uit de vriezer en duw voorzichtig het ijstokje in het licht bevroren mengsel. Vul de rest van de houders aan met de yoghurt en plaats voor minimaal 8 uur in de vriezer.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
353 Kj
Calorieën
83 kcal
Vetten
2 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
12 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
3 gram
Meer recepten in de categorie