

Yoghurt-fruitbowls met snelle granola uit de pan
Ontbijt
4 pers.
ca. 15 min
Kerst
7.61 voor 4 pers.
Ingrediënten
75 gram Notenmix ongezouten ongebrand
50 gram Havervlokken grof
2 eetlepel Pompoenpitten
1 theelepel Kaneel
2 eetlepel Honing
150 gram Pitloze witte druiven
750 gram Griekse yoghurt
4 eetlepel Bosvruchtenjam
125 gram Bramen
Bereidingswijze
1. Hak de noten grof. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster hierin de havervlokken gedurende 5 minuten terwijl je de pan regelmatig schudt.
2. Voeg de noten, pompoenpitten, kaneel en 2 eetlepels milde olijfolie toe. Bak nog 5 minuten tot de noten beginnen te kleuren en geuren. Voeg de honing toe aan de granola, meng goed en zet apart. Laat afkoelen tot gebruik.
3. Halveer de druiven in de lengte. Verdeel de Griekse yoghurt over 4 kleine kommetjes. Verdeel de jam over de yoghurt en maak met een lepel een swirl door de yoghurt. Garneer de yoghurt met de bramen, druiven en huisgemaakte granola.
Meer recepten in de categorie