
Yoghurtcake met stoofpeertjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram stoofperen
225 gram yoghurt
80 gram roomboter
150 gram witte basterdsuiker
4 stuks eieren
1 stuk citroen
250 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met boter of bekleed deze met bakpapier.
2. Snijd de helft van de stoofperen in blokjes en laat de overige peren heel.
3. Boen en rasp de schil van de citroen en meng met de yoghurt. Klop de boter en de suiker met een mixer met garden glad en romig. Voeg één voor één de eieren toe, volg met de yoghurt, de gesneden stoofperen en mix tot een geheel.
4. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder toe en spatel tot een egaal mengsel.
5. Schep het beslag in het cakeblik, garneer met de hele stoofperen en plaats het cakeblik circa 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2594 Kj
Calorieën
621 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
103 gram
Waarvan suikers
53 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie