Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Yoghurtcake met stoofpeertjes

Yoghurtcake met stoofpeertjes

Ingrediënten

  • 400 gram stoofperen
  • 225 gram yoghurt
  • 80 gram roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 4 stuks eieren
  • 1 stuk citroen
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
Yoghurtcake met stoofpeertjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met boter of bekleed deze met bakpapier.
  2. Snijd de helft van de stoofperen in blokjes en laat de overige peren heel.
  3. Boen en rasp de schil van de citroen en meng met de yoghurt. Klop de boter en de suiker met een mixer met garden glad en romig. Voeg één voor één de eieren toe, volg met de yoghurt, de gesneden stoofperen en mix tot een geheel.
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder toe en spatel tot een egaal mengsel.
  5. Schep het beslag in het cakeblik, garneer met de hele stoofperen en plaats het cakeblik circa 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

    Voedingswaarde

  • Kcal 621
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 103 g
  • waarvan suikers 53
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 4