
Yoghurtijs banaan-chocolade
Nagerecht
8 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
125 milliliter slagroom
1 eetlepel cacaopoeder
75 gram melkchocolade (in stukjes)
125 milliliter yoghurt
4 bananen (geprakt)
1 eetlepel witte basterdsuiker
8 eetlepels hazelnoten (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Breng de slagroom met de cacaopoeder aan de kook. Roer goed en smelt er van de warmtebron af de chocolade in.
2. Laat afkoelen en meng met de yoghurt en een snufje zout.
3. Meng in een andere kom 125 ml yoghurt met de bananen en de basterdsuiker.
4. Vul de vormpjes voor ⅓ met het banaanmengsel en zet circa 30 minuten in de diepvries.
5. Schep het chocolademengsel erop tot ⅔ en bevries nog circa 30 minuten.
6. Vul af met de rest van het banaanmengsel en zet de stokjes erin.
7. Vries in en bestrooi de bevroren ijsjes met gehakte nootjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
255 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
21 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie