
Yoghurtsemifreddo met rood fruit
dessert
4 pers.
ca. 480 min
20.10 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Eieren
150 gram Suiker
250 ml Slagroom
600 ml Volle yoghurt
250 gram Kersen
125 gram Frambozen
125 gram Bramen
50 gram Pure chocolade
Bereidingswijze
1. Let op: voor dit recept heb je een cakeblik of broodvorm nodig.
2. Splits twee van de vier eieren. Bewaar de dooiers voor dit recept en gebruik de eiwitten een andere keer. Doe de eieren met de eidooiers en 100 gram suiker in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met heet water, maar zorg dat de kom het water niet raakt.
3. Klop de eieren met een mixer in ongeveer 5-10 minuten tot een dik, bleek en romig mengsel. Neem de kom van de pan, droog de onderkant en klop het mengsel nog 2 minuten door.
4. Klop de resterende suiker met de slagroom in een andere kom luchtig. Spatel het eimengsel in drie delen door de slagroom. Doe de yoghurt in de kom waar het eimengsel in zat en meng een derde van het ei-slagroommengsel door de yoghurt. Voeg nu het yoghurtmengsel toe aan het resterende ei-slagroommengsel en schep voorzichtig door. Let op: het mengsel moet zo luchtig mogelijk blijven.
5. Bekleed een cakevorm met vershoudfolie en schenk het roommengsel erin. Zet in de koelkast tot gebruik.
6. Ontpit de kersen en halveer grote frambozen en bramen. Schep het fruit door het roommengsel en dek af met vershoudfolie. Zet ten minste 8 uur in de vriezer.
7. Haal 10 minuten voor het serveren uit de diepvries. Hak de chocolade fijn. Stort de semifreddo op een mooie schaal, snijd met een warm mes in plakken en garneer met de gehakte chocolade.
Meer recepten in de categorie