Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Yoghurttrifle met vers fruit en gekaramelliseerde noten

Yoghurttrifle met vers fruit en gekaramelliseerde noten

Ingrediënten

  • 1 stuk Sinaasappel
  • 100 gram Notenmix ongezouten ongebrand
  • 2 eetlepel Bloemenhoning
  • 600 gram Griekse stijl yoghurt
  • 125 gram Blauwe bessen
  • 125 gram Frambozen
Yoghurttrifle met vers fruit en gekaramelliseerde noten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main dessert
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Halveer de sinaasappel en hak de noten grof. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster hierin de noten goudbruin tot ze beginnen te geuren (pas op dat ze niet verbranden). Voeg de honing toe, meng goed en knijp de sinaasappelhelften boven de pan uit. Roer een laatste keer en laat afkoelen.
  2. Verdeel de helft van de Griekse yoghurt over 4 glazen. Verdeel hierover de helft van de blauwe bessen, frambozen en gekaramelliseerde noten. Top met de resterende yoghurt, blauwe bessen, frambozen en gekaramelliseerde noten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 202
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 12 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 2