Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zacht pittige aardappelsalade met graskaas

Zacht pittige aardappelsalade met graskaas

Ingrediënten

  • 500 g nieuwe aardappels of kriel in de schil
  • 1 stuk graskaas van ongeveer 500 gram
  • 1 bosje radijzen
  • 1 bosui
  • 2 eetlepel geschaafde amandelen
  • 1 bosje platte peterselie
  • 3 eetlepels mayo
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 citroen
  • 1 friszoete appel
  • 1 bosje verse dragon
Zacht pittige aardappelsalade met graskaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Zet de ongeschilde krieltjes op in een pan koud water. Voeg zout toe en laat 15 minuten koken.
  2. Maak de dressing, zodat de ingrediënten goed kunnen intrekken.
  3. Begin met het uitpersen van het sap van 1 citroen, voeg hier 2 eetlepels grove mosterd, 3 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel gedroogde of verse dragon aan toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  4. Schaaf de radijsjes, of snij ze in hele dunne plakjes. Doe ze in een bakje met ijswater, zodat ze lekker knapperig blijven.
  5. Snij de ongeschilde appel in dunne plakjes en voeg toe aan de dressing, meng goed door.
  6. Snij de bosui in dunne ringetjes en voeg ook toe aan de dressing.
  7. Snij de graskaas in blokjes.
  8. Giet de aardappelen af en laat een beetje afkoelen, ze mogen lauwwarm worden toegevoegd aan de salade.
  9. Doe de radijs en aardappelen ook bij de dressing en meng alles voorzichtig door.
  10. Rooster in de tussentijd de geschaafde amandelen tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Garneer de salade met de amandelen, peterselie, citroensap, peper en zout.