
Zachte eitjes in pittige yoghurt met focaccia en komkommersalade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
37.23 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Komkommer
2 eetlepel Pesto rosso
1 stuk Citroen
8 stuks Eieren
4 stuks Focaccia paprika en olijven
125 gram Roomboter
5 takjes Peterselie
2 eetlepel Harissa
800 gram Griekse yoghurt
75 gram Rucola
2 theelepel Za'atar
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de uiteindes van de komkommers, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in schuine stukken van 2 centimeter breed en plet met een deegroller of vijzel. Het is niet erg als de stukken iets uit elkaar vallen.
2. Meng de komkommer met een flinke snuf zout en peper, de rode pesto en een theelepel citroensap. Laat even marineren. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Kook hierin de eieren gedurende 6 minuten en laat schrikken onder koud water. Verwarm de focaccia’s 4-6 minuten in de oven.
3. Smelt de boter in een pannetje en hak de peterselie fijn. Meng de harissa door de boter. Verdeel de yoghurt over 4 diepe borden en smeer uit vanuit het midden zodat er een rand van yoghurt ontstaat. Meng de rucola door de komkommersalade en scheur de focaccia’s in twee stukken.
4. Verdeel het merendeel van de harissaboter over de yoghurt en leg hierop de eitjes. Garneer met de resterende boter, peterselie en za’atar. Breng op smaak met een snufje zout, citroensap en citroenrasp. Serveer met de focacciareepjes en de geplette komkommersalade.
Meer recepten in de categorie