Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zachte taco’s met pittige ananassalsa

Zachte taco’s met pittige ananassalsa

Ingrediënten

  • 400 gram Shoarmavlees
  • 250 gram Bloemkool
  • 200 gram Verse ananas (zonder schil)
  • 5 takjes Koriander
  • 3 centimeter Rode peper
  • 1 stuk Limoen, sap en rasp
  • 1 Teen Knoflook
  • 8 eetlepel Griekse yoghurt
  • 250 gram Cherrytomaten
  • 1 stuk Avocado
  • 8 stuks Tortilla
Zachte taco’s met pittige ananassalsa product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de shoarma goudbruin. Hak de bloemkool in een keukenmachine tot de grootte van rijstkorrels of rasp op een grove rasp.
  2. Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 centimeter. De ananas kan je makkelijk snijden door de zijkant van boven naar beneden te verwijderen. Verwijder daarna de zwarte puntjes zodat er alleen geel vruchtvlees overblijft. Haal de blaadjes van de koriander en hak fijn. Hak de rode peper fijn. Meng de ananas met de helft van de koriander, rode peper, limoensap en -rasp naar smaak. Zet apart.
  3. Verwijder de schil van de knoflook en hak fijn. Meng met de yoghurt, de resterende koriander en een beetje limoensap. Snijd de cherrytomaten in kwarten en zet apart. Snijd de avocado in kleine blokjes.
  4. Verwarm de tortilla’s volgens aanwijzingen op de verpakking. Vul ze met de bloemkool, shoarma, cherrytomaatjes en ananassalsa. Serveer met de koriander-yoghurtsaus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 267
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 16 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 2