

Zachte taco’s met pittige ananassalsa
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Mexicaans
11.73 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Shoarmavlees
250 gram Bloemkool
200 gram Verse ananas (zonder schil)
5 takjes Koriander
3 centimeter Rode peper
1 stuk Limoen
1 Teen Knoflook
8 eetlepel Griekse yoghurt
250 gram Cherrytomaten
1 stuk Avocado
8 stuks Tortilla
Bereidingswijze
1. Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de shoarma goudbruin. Hak de bloemkool in een keukenmachine tot de grootte van rijstkorrels of rasp op een grove rasp.
2. Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 centimeter. De ananas kan je makkelijk snijden door de zijkant van boven naar beneden te verwijderen. Verwijder daarna de zwarte puntjes zodat er alleen geel vruchtvlees overblijft. Haal de blaadjes van de koriander en hak fijn. Hak de rode peper fijn. Meng de ananas met de helft van de koriander, rode peper, limoensap en -rasp naar smaak. Zet apart.
3. Verwijder de schil van de knoflook en hak fijn. Meng met de yoghurt, de resterende koriander en een beetje limoensap. Snijd de cherrytomaten in kwarten en zet apart. Snijd de avocado in kleine blokjes.
4. Verwarm de tortilla’s volgens aanwijzingen op de verpakking. Vul ze met de bloemkool, shoarma, cherrytomaatjes en ananassalsa. Serveer met de koriander-yoghurtsaus.
Meer recepten in de categorie