
Zalm all’ italiana
4 pers.
ca. 40 min
Ingrediënten
4 zalmfilets op huid (2 x 250 g)
4 trostomaten (LB)
2 schaaltjes babyvenkel (Eat Me)
1 pot kalamata olijven (280 g, Bio+), uitgelekt
4 el droge witte wijn
4 el milde olijfolie (LB)
2 el Italiaanse kruiden
1 zak gnocchi (500 g, Bertagni)
Extra nodig: bakplaat, bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Zorg dat de zalm op kamertemperatuur is en dep droog. Snijd de tomaten in partjes en halveer de babyvenkel.
Leg de zalm op de bakplaat, verdeel de groente en olijven eromheen. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en de witte wijn. Bestrooi met de Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak. Rooster in de oven in ca. 20 min. gaar. Bak ondertussen de gnocchi in de rest van de olijfolie in ca. 10 min. krokant.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
863 kcal
Vetten
58 gram
Koolhydraten
47 gram
Vezels
58 gram
Eiwitten
32 gram