
Zalm ceviche
Voorgerecht
8 pers.
ca. 10 min
Zuid-Amerikaans
Ingrediënten
400 gram zalmfilets (superverse)
2 limoenen (uitgeperst)
1 eetlepel gemberwortel (geraspt)
2 lente-/bosuitjes (fijngehakt)
2 eetlepels dille (gehakt)
Bereidingswijze
1. Snijd de zalm in heel dunne plakjes en leg deze op een platte schaal.
2. Meng het limoensap met de gemberwortel en de bosuitjes en giet dit over de zalm.
3. Maal er wat zout en peper over en dek af met vershoudfolie. Laat minimaal een uur in de koelkast marineren.
4. Verdeel de plakjes zalm over kleine bordjes en garneer met gehakte dille.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
110 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
1 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie